NOSE WORK STEG 1

Varmt välkommen till vår populära Nose Work steg 1. Kursen ger en introduktion till sporten och går igenom grunderna som alla behöver för att komma igång med Nose Work som aktivering. 

Att få arbeta med sin nos är både ursprungligt och viktigt för hundens välbefinnande – och en aktivitet som väldigt många av våra tidigare kursdeltagare är mycket glada att de lärt sig mer om tack vare Nose Work!

Utbildning: I denna steg 1-kurs introduceras doften eukalyptus och hundarna tränas att känna igen och hitta doften. Vi gör även behållar- och inomhusssök.

Antal deltagare: Max 8 st.

Kursavgift: 1500 kr inklusive fika och startpaket.

Kurser 2018

 

Nose Work är en form av specialsöks-träning, inspirerad från narkotikasökshundar och liknande arbetande hundar. Precis som namnet avslöjar bygger träningen på att hunden arbetar med näsan och övar upp sitt luktsinne.

I Nose Work lär man hunden att leta efter tre olika doftämnen: eukalyptus, lagerblad och lavendel. Hunden tränas att känna igen och markera dessa olika doftämnen.

Nose Work-träningen innebär sökövningar både inom- och utomhus. Söken sker i olika miljöer och kallas behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök.

Eftersom man enkelt kan variera svårighet på söken blir det utmanande för alla hundar, oavsett vilken nivå den är.  

Läs gärna mer om Nose Work på Svenska Nose Work-klubbens hemsida

 Astrid, portugisisk vattenhund

Astrid, portugisisk vattenhund

För oss har Nose Work blivit en väldigt rolig men också smidig aktivitet att göra tillsammans! Det var bra upplägg på kursen, mycket tips och positiv coachning vilket gjorde att vi lärde oss snabbt! Underbar känsla att se min Astrid fullkomligt älska att NOSA .. särskilt som jag inte hittat någon träningsform eller gruppverksamhet för mig o Astrid som jag känt mig bekväm i tidigare!

— Anna och Astrid, portugisisk vattenhund snart 6 år.
 Lendi, Isländsk fårhund tillsammans med matte Kajsa

Lendi, Isländsk fårhund tillsammans med matte Kajsa

Hundarna fick prova flera olika moment och polletten trillade snart ner! Vi hade väldigt
roligt och hundarna blev ordentligt aktiverade. Verkligen en kurs att rekommendera med toppenlärare!
— Kajsa Walberg från Mullsjö

Vill du gå kursen?