Vill du börja med en ny aktivitet som får både dig och din hund att ha roligt, utvecklas och må riktigt bra?  Men har du svårt att passa tider eller bor du långt ifrån en instruktör?

Då är vår webbkurs i Nose Work lösningen!

Du och din hund gör övningarna helt i egen takt och tränar hemma i lugn och ro, utan störning från andra.  

Och det bästa av allt: Det är lätt att komma igång direkt, utan större förberedelser!


En spännande hundsport som passar alla

Nose Work är en form av specialsöks-träning, inspirerad från narkotikasöks-hundar och liknande arbetande hundar. Precis som namnet avslöjar bygger träningen på att hunden arbetar med näsan och övar upp sitt luktsinne.

 


Träna online och lär er grunderna i Nose Work

Med vår webbkurs i Nose Work lär du och din hund in grunderna i sporten. Ni tränar online med erfarna instruktörer och kan gå kursen precis när och var ni vill.


Allt detta ingår i kursen:


10 Steg-för-steg-lektioner

Kursen innehåller 10 lektioner som steg för steg lär dig och din hund att komma igång med Nose Work som aktivering. 


28 instruktionsfilmer

Alla lektioner består av 3-5 inspirerande och pedagogiska instruktionsfilmer där de erfarna instruktörerna Helena och Anna visar vad ni ska göra och även förklarar syftet med varje övning. 


Printbara träningsplaner

Det finns också en träningsplan till varje lektion som du kan skriva ut och använda när du tränar med din hund. Träningsplanen är en bra hjälp under träningen eftersom du inte sitter framför dator eller mobilen när du tränar. 


Smarta Checklistor

I slutet av lektionerna får du också en checklista som hjälper dig att se hur långt du och din hund har kommit i träningen.


Personlig feedback

Trots att det är en onlinekurs, kan du och din hund få personlig feedback från kursledarna! Beroende av vilket kurspaket du väljer, kan du skicka in upp till 4* övningsfilmer och få personliga kommentarer på dina Nose Work sök under kursens gång.


Gruppforum

Alla kursdeltagare har också tillgång till ett gruppforum på Facebook där ni kan dela erfarenheter och tips med andra Nose Work-deltagare.

Börja kursen nu direkt!

Du kan börja träna direkt efter din anmälan -  det är bara att logga in och starta nu på en gång om du vill! De första lektionerna gör vi  övningar utan doft. Det enda utrustning du behöver då är hundgodis och enkla saker som du redan har i ditt hem (tex plastskålar och tesilar).

När du kommer till lektion fem kommer du att behöva doftämnet eukalyptus. Direkt när du anmäler dig kommer vi att att skicka hem detta doftämne till dig med posten - vilket gör att du kommer att få hem doften i god tid tills det är dags att börja göra denna typen av övningar. 

 


Börja träna hemma - Kom till oss sen.

När du har gått klart webbkursen och din hund har lärt sig att leta eukalyptus är du alltid välkommen på våra andra aktiviteter. Vi på Dogedu erbjuder träningar, vidareutbildningar och andra aktiviteter både på veckokvällar och helger.

Vanliga frågor och svar

Här har vi listat några av de vanligaste svaren på frågor vi brukar få om vår webbkurs. Tveka inte att höra av dig till oss om det är något mer du undrar.


Passar den här kursen mig och min hund?

Vår grundkurs i Nose Work passar verkligen alla hundar och hundägare. Du och din hund jobbar i er egen takt och i er hemmamiljö och vi leder er igenom kursen steg för steg. 

Oavsett om du har en ung hund eller en äldre, kan du enkelt anpassa träningspassen så att de passar just dig och din hunds förutsättningar på bästa sätt. Eftersom du tränar hemma i lugn och ro så passar webbkursen även dig som har en utåtagerande eller störningskänslig hund.

Det viktigaste är att du har ett intresse för att låta din hund jobba med sitt luktsinne, något som är väldigt viktigt för alla hundar. De flesta hundar gillar och har ett behov av att arbeta med sin nos, här är en hundsport där du kan lätt erbjuda din hund detta.


Vilka förkunskaper krävs?

Det behövs inga speciella förkunskaper och det är lätt att komma igång. Nose Work-träning kan göras både inomhus och utomhus, på olika höjd och med olika svårighet. Vi lär dig och din hund allt ni behöver kunna längs vägen.


Vad behöver jag förbereda?

Det krävs inga stora eller dyra förberedelser för att påbörja Nose Work-träningen. Men se till att du har bra godis/ätbara belöningar hemma att ge till din hund! (Du kan såklart även använda en leksak eller något annat som belöning, men ätbara belöningar ger möjlighet till många snabba belöningar på kort tid. ) Utöver godis kommer du bara att använda saker som du säkert redan har hemma, tex plastburkar, tesil, möbeltassar och tops. Inför varje lektion får du veta exakt vad du behöver förbereda.

 Doftämnet som du behöver kommer vi att skicka hem till dig via Posten, så det behöver du inte förbereda själv.


Använder ni någon speciell pedagogik?

Vår webbkurs bygger på de hundkurser vi brukar köra i verkliga livet och baseras på en belöningsbaserad pedagogik/metod. Både vi och våra hundar lär oss bäst genom att vi blir förstärkta och bekräftade när vi gör rätt. Vi lägger upp alla övningar så att det finns goda förutsättningar för att hunden ska göra rätt val.

Vi börjar kursen med att lära dig som förare hur du ska göra, så att du sedan kan lära din hund. Genom att vi utvecklar övningarna i små, små steg gör det både dig och din hund trygg i övningarna och det är lätt att göra rätt.


Vad kommer jag och min hund att kunna när kursen är klar?

När du och din hund har gått grundkursen i Nose Work så har du fått god kunskap i hur du praktiskt kan erbjuda din hund både mental och fysisk stimulans på ett enkelt och lättsamt sätt med hjälp av Nose Work-träning. Du har  fått kunskap i hur du lär in ett doftämne steg för steg, och du vet hur ett inomhussök går till.


Min hund är mycket aktiv, kan den ändå lära sig Nose Work?

Om du har en mycket livlig och aktiv hund passar en webbkurs extra bra! Då kan ni träna hemma i lugn och ro utan att bli störda av andra hundar och får de bästa förutsättningarna för en koncentrerad inlärning i er egen takt.


Hur gammal behöver hunden vara för att kunna gå kursen?

Hunden ska vara gammal nog att vara koncentrerad en liten stund. Vi har tränat hundar från 12 veckor och uppåt. Tänk på att ta det lugnt och träna extra korta pass om du har en ung hund.


Hur mycket tid behöver jag och min hund avsätta för kursen?

Vi brukar säga att ett bra träningspass för grundövningarna kan bestå av 3-5 repetitioner, följt av en kort paus. Gör sedan ytterligare 3-5 repetitioner, ta en kort paus och avsluta sedan med 3-5 repetitioner. Ett sådant här träningspass tar allt som allt ca 20-30 min. När du har kommit lite längre fram i kursen brukar två till tre sök per träningspass vara lagom. Ett sådant pass tar ca 10 min.

Bästa resultat får du om du tränar ofta och korta pass. Tänk på att både vi människor och hundar är individer, vad som är ”lagom” varierar. Prova dig fram och känn efter vad som passar just dig och din hund bäst!


Vill du också göra din hund riktigt glad och nöjd?